Terug

Uitstulpingen plafond en muur

Marcel van Boekel

In het plafond en de muren heb ik een aantal betonnen uitstulpingen geconstateerd. Het lijkt erop dat er soort van een prop beton uit de muur en plafond komt. Uit het plafond gaat het door het stucwerk heen. Dit gaat daardoor kapot. Zou het kunnen dat het betonijzer werkt? Dat deze het beton uit de muur drukt? Is hier wat aan te doen? Of moet ik wachten tot het (beton) ijzer uitgewerkt is?


1 Antwoord

Antwoord van BETONmonteur BV

Geachte heer Van Boekel,

 

De vraag is hoe oud de wanden en plafond zijn. Dit is afhankelijk van het soort probleem.

Het is mogelijk dat de wapening aan het roesten is waardoor en beton naar buiten gedrukt wordt. Dit is op te lossen door de plekken uit te hakken en opnieuw te repareren.

Als blijkt dat het structureel is (m.a.w. overal op de wand en plafond) dan zou u kunnen overwegen om dekkingsvermeerdering uit te laten voeren.

Dit wil zeggen dat er een extra laag aangebracht wordt waardoor wapening niet zo snel naar buiten gedrukt wordt doordat er meer weerstand is.

 

Mocht dit allemaal te veel moeite zijn dan kunt u altijd overwegen om er een wand voor te plaatsen (van gipsplaten o.i.d.) Dit lost niet uw probleem op maar ziet er wel direct een stuk fraaier uit.

Mocht u meer info beschikbaar hebben dan zien we die graag tegemoet zodat wij dieper in kunnen gaan op het probleem.

Mvg, BETONmonteur,  Jan Kop