Terug

Beton in garage bijgieten?

Robby

Beste,

 

Ik heb een garage waar al over de lengte beton in ligt. Enkel een strook die naast het rechthoekige stuk ligt is voorzien van een reeks tegels. Nu is de bedoeling dat deze eruit gaan en er een stuk beton wordt bijgegoten (lengte +- 6M x 0,8 m). De dikte die ik wil voorzien is de dikte van de tegel die er nu in ligt en dat is 4-5 cm. Op dit stuk van de garage komt geen wagen te staan! Hooguit zal erover gelopen worden. Moet ik wapeningsnetten voorzien ?

 

En... er is momenteel een scheiding tussen het bestaande beton en de tegels dmv een betonnen boordsteen, die 0,8 - 1 cm lager ligt dan de huidige betonnen vloer en een goede 10 cm breed is. Giet ik het nieuwe beton tot tegen de bestaande beton + boordsteen, met als gevolg dat de stukjes tussen bestaand beton en nieuw beton, maar 0,8 mm - 1 cm dik zijn. Of gewoon gelijk in hoogte met de boordsteen en nadien een laag egalisé over de nieuwe beton en boordsteen.

 

Alvast bedankt.

R


1 Antwoord

Antwoord van Walpon

beste robby

 

als je maar 4 cm beton stort zonder enige vorm van wapening gaat dat gegarandeerd scheuren.

je kan in de bestaande vloer ankerstangen of stekeinde boren (in de diktekant) en op deze manier een verbinding maken naar je nieuw te storten vloer het wapeningsnet komt dan vast te zitten aan de oude vloer.

de boordstenen zou ik verwijderen anders houd je daar helemaal geen ruimte over om beton te storten.

egaline moet je in dit geval helemaal niet gebruiken,zorg er voor dat de nieuw te storten vloer goed op hoogte komt,dus goed afrijen/afwerken.