Artikel afbeelding

Köster G4 Injectie Gel: Maak Uw Constructie Waterdicht van Binnenuit

De buitenkant van de kelder waterdicht afdichten vanuit de binnenzijde van het gebouw? Bij renovatie is het niet altijd mogelijk de buitenmuren uit te graven. Wanneer er bijvoorbeeld een mooie tuin aanwezig is of als er een drukke verkeersstroom langs het pand loopt. In dit geval zou je eerst denken aan een binnenzijde (negatieve zijde) kelder afdichting, maar in sommige gevallen, zoals in historische gebouwen of gebouwen met bijzondere architectonische eisen, kan dit niet wenselijk zijn.

In deze gevallen is scherminjecties met Köster Injectie Gel G4 mogelijk: De hars wordt geïnjecteerd door de wand van binnen naar buiten. De hars reageert met water en bindt het water. Dit resulteert in een waterdichte, elastische vaste stof. De injectie wordt uitgevoerd met een speciale twee-componenten pomp, de Köster Acryl Gel Pomp. Het materiaal wordt verpompt via gepatenteerde Köster Injectie Lansen. Het injectiemateriaal wordt verspreid op de buitenmuur en in korte tijd reageert het uit tot een waterdichte laag.

Een alternatieve methode is het injecteren KÖSTER Injectie Gel G4 in het bouwmuur zelf. Deze zogenaamde "area injection" is mogelijk in poreuze of holle bouwmaterialen. In dit geval reageert Koster Injectie Gel G4 ook met het aanwezige water tot een waterdichte, elastische vaste stof.

Köster Acrylaatgel voor scherminjectie (van binnenuit aan de buitenzuide van de kelder een afdichting maken) op waterbasis met dezelfde viscositeit als water. Vormt een elastisch waterdicht scherm. Kan tijdens de reactie water binden. Zwelt na uitharden maximaal 10 gew. % omkeerbaar. Kan vanwege de lage beginviscositeit ook in structuren met fijne poriën van metselwerk worden geinjecteerd.

Tevens hebben wij een G4 Gel speciaal voor het waterdicht maken van lekkende dillataties.

Köster G4 Gel is bedoeld voor probleemlekkages waar geen oplossing voor is gevonden.

Op July 18, 2017